onsdag 31 augusti 2011

Dag 9: Vi andas skrev


Idag skrev vi in en hel del smärta och svärta i manuset. Barnlöshet och olycklig kärlek i en sotsvart förening. Det syns på bilden, eller hur? Här på Skrev lever vi med våra karaktärer. Vi andas skrev. Dagligen. /S


tisdag 30 augusti 2011

Dag 8: Konsten att förolämpa en riktigt gammal människa

På väg från Simon idag fick jag en komplimang från en äldre herre, som för övrigt var slående lik den saligt innebrända Per Oscarsson, om min cykel. "Oj, vilken fin cykel!" sa han. "Den måste vara från 50-talet!" "Oj, det är möjligt, då är den ju OTROLIGT gammal!" svarade jag glatt samtidigt som jag insåg att mannen som tilltalade mig var född långt tidigare än så, och därmed konstaterade jag alltså rakt i ansiktet på honom att han själv var fullkomligt ohyggligt gammal och förmodligen kunde räkna sin tid kvar i livet i minuter.

Sen mådde jag lite dåligt och gick vidare, men tänkte samtidigt att det är sådana här situationer man kan använda i manuset och därmed var det ju inte helt utan mening. Vissa offer måste göras. /A

Dag 8: Ny lovande karaktär

Idag skrev vi in en ny fin karaktär som är väldigt lovande. Hon heter Pex Thufvesson, hon är medium och hon är mycket mottaglig för människors "energier".

"Pex Thufvesson", det kan vara det bästa namnet någonsin. /S

måndag 29 augusti 2011

Natt 4: Baktankar

Sitter på balkongen i all stillsamhet. Dricker en öl. Petar lite i manuset.

Den sista meningen där skulle bli mycket mer intressant om man tog bort en bokstav.

Bara ett smakprov på den typ av guldkorn vi levererar dagligen. Är världen verkligen redo för det här? /A

Dag 7: Standing on the shoulders of giants

Såg första avsnittet av andra säsongen av The office idag, och det kan nog vara den mest plågsamma halvtimme tv som någonsin spelats in. Precis på gränsen till outhärdligt.

Senaste avsnittet av Louie inleddes med: "I heard that ducks have one hole. And they pee out of it, and they shit out of it, they get fucked in it, and they lay eggs out of it. That has gotta be one dirty, smelly hole."

Om vi kan skapa något liknande, rent kvalitetsmässigt, så tycker jag att vi kan vara relativt nöjda med oss själva.

Som Simon redan har konstaterat så skrev vi en scen tillsammans idag. Resultatet var inget mindre än briljant, om jag ödmjukt får säga det själv. Det här känns bara bättre och bättre. 

Jag tror jag unnar mig en kvällsbourbon på det. /A

Dag 7: The plot thickens


Eftersom jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt till idag (ja, jag skäms) så skrev vi för första gången en scen tillsammans. Från början till slut. Och det fungerade väldigt bra att samskriva visade det sig - det kan vara den roligaste (och obehagligaste) scenen hittills.

Utan att avslöja för mycket kan jag berätta att den innehåller manlig aggressivitet, en carbonara med extra bacon, fetma, manboobs och motbjudande champagnekorksljud.

Snart är första avsnittet klart för finslipning. /S

söndag 28 augusti 2011

Natt 3: Spritmarinerad

Hemma igen efter en spritindränkt pokerhelg på Åland. Sammanlagt ca 9 timmars sömn under hela helgen. Helt slut. Tom i huvudet. Måste sova nu. Imorgon ska skapandet fortsätta.

Att säga upp mig från jobbet är nog det vettigaste jag har gjort på åratal. Kan inte ens föreställa mig ångesten om jag skulle behöva gå och jobba imorgon.

I TV4 går Kenneth Branagh omkring och låtsas att han bor i "Yshtaad". Helt obegripligt. Varför äter människor med pinnar? Varför promenerar gamla tanter omkring med stavar? Och den där vidriga Elon-reklamen sen. Dessa är bara några av alla saker jag inte förstår mig på. /A

torsdag 25 augusti 2011

Dag 6: Statistik


Hittade statistikverktyget på bloggen och blev lite förvånad att vi överhuvudtaget har några besökare - SKREV är ju synnerligen inofficiellt än så länge.

Att vi har 136 svenska träffar går nog att förklara med våra egna besök, plus några random lycksökare som febrigt har sökt på "skrev" (en något torftig porrsökning tycker jag nog - bättre kan ni!). Men ni två amerikaner och du den udda tysken, däremot, hur i helvete hittade ni hit? /S

Natt 2: Språklig utveckling

Har varit på bokklubbsträff ikväll och fick lära mig ett helt nytt begrepp - fistingsmör! Det kommer med i manuset, det råder ingen som helst tvekan om detta. /A

onsdag 24 augusti 2011

Dag 5: Huvud-karaktär

Gissa Jabba the Hut

SÅ stort är inte ditt huvud, Anders. Vore jag generös skulle jag kanske säga att du dubblar en småvuxen mans kranium. Men mer än så är det absolut inte. Det räcker INTE till en huvudkaraktär. Jag är ledsen.

Däremot har du en överdimensionerad högerhand. Det är lite otäckt. Jag vet ju var den har varit. /S

Dag 5: "Synonyms of fudge packer"

Min kväll: isvatten och en helt ok kyckling med Uncle Ben's Hawaiian Sauce, en rolig Louis CK på datorn och den mycket märkliga känsla som man enbart får av att googla på "Kvinnoförnedrande citat", "Synonyms of fudge packer" och liknande. Ja, googlandet var manusrelaterat. Jag lovar.

Allt för konsten, som vi på Skrev brukar säga. Det var vi som kom på det uttrycket. /S

Dag 5: Rolig rasism

Satt hemma på balkongen och skrev under förmiddagen. Det rullar på bra nu. Var sen hemma en sväng hos Simon i Paradvåningen. Vi kollade det vi skrivit på varsitt håll och var mycket nöjda, givetvis. Vi fick dessutom fram en hel del bra nya idéer.

Tog bilder till bloggen, där jag som vanligt ser ut som Jabba the Hut. Mitt huvud är ENORMT. En smula frustrerande med tanke på hur strålande vacker jag egentligen är.

Pratade sen med Simon i telefon, han hade kommit på en djupt rasistisk och politiskt inkorrekt replik till en av karaktärerna som var oerhört rolig.

Ikväll är det träff med bokklubben men jag hoppas hinna skriva lite till innan dess. /A

tisdag 23 augusti 2011

Dag 4: Heroin och homosexualitet

Igår lyckades jag få ihop två-tre sidor med dialog. Helt ok, även om det kommer att behövas lite finputsning för att det ska bli geniförklarat. Skönt ändå att man är igång. Jag har annars en tendens att stirra apatiskt på datorn och hitta på nåt annat att göra istället. Just do it, som Jan Guillou självbelåtet skulle säga.

Avslutade kvällen med att närma mig slutet av Keith Richards självbiografi Livet. Märkligt att 3 av de 4 senaste böckerna jag har läst har handlat om gravt heroinberoende. Det kanske finns ett tecken där nånstans. 

Den fjärde boken handlar om en homosexuell mans äventyr i New York under 60- och 70-talet. Det kanske finns ett tecken DÄR nånstans. Vad vet jag.

Idag har vi spenderat ett par timmar i den magnifika paradvåningen i Gamla stan. Nya Post-it-lappar har satts upp på väggen. Många idéer slängdes fram och tillbaka. Nu ska vi bara få ihop det. Räknar med att första avsnittet är klart i början av nästa vecka. Sen rullar det nog på av sig självt. /A

Dag 4: Lapptäcke


Hur mäter man ett manus genialitet? Genom antalet Post-it-lappar, givetvis. Och som ni ser har vi några uppe nu. Jag antyder inget särskilt med det här, att vi skulle ha ett mästerverk på gång eller så, men det börjar tammefan likna ett lapptäcke där på väggen. /S

torsdag 18 augusti 2011

Dag 3: Fortsatt stiltje

Idag har jag verkligen inte lyckats åstadkomma någonting vad gäller manuset. Det här är inte bra. Nya tag imorgon! /A

onsdag 17 augusti 2011

Dag 2: Stiltje

Har ägnat dagen åt att kolla på en gaziljon avsnitt av Parks and recreation, för inspiration givetvis.

Kom på att en av huvudfigurerna ska kommunicera genom att ställa frågor som han svarar på själv. Mycket roligt. /A

Natt 1: Fylleri

Kom på en helt genial idé till en scen på väg från taxin till min port, men har nu helt glömt bort vad det handlade om. Jaja, är det så briljant som jag tyckte just då så antar jag att det kommer tillbaka. /A

tisdag 16 augusti 2011

Dag 1: Mer angående Post-it

Väggen där vi sätter Post-it-lapparna är helt enkelt perfekt. Struktur är kreativitetens moder. Kaos må vara dess fader, men fäder är ofta frånvarande långa perioder och ofta går det ändå bra. Det känns som att det här inte kan gå fel.

En liten korrigering: Det är egentligen inte Dag 1, utan i realiteten Dag 2. /A

Dag 1: Post om Post-it


Som alla vet är Post-it-lappar något av det viktigaste under ett tevemanusarbete. Kanske det allra viktigaste. Vi har naturligtvis skaffat sådana och nu är de första uppe. Vi är igång. /S