torsdag 26 januari 2012

Dag 44: Skrev doftar bäst i gryningen

Efter ytterligare mejlkonversation med tv-producenten har nya initierade frågor angående vårt projekt dykt upp som kräver vår omedelbara uppmärksamhet. Begrepp som "drivkraft", "dynamik" och "utveckling" har framkastats, och Skrev står självklart väl rustade för att ta itu med detta.

"Vi har svaren så länge nån annan ställer frågorna" som vi i Skrev brukar säga och skrocka förnumstigt.

Av denna anledning ska Skrev imorgon träffas vid den okristliga tiden 09:30 i Paradvåningen i Gamla stan. Det är ju helt sjukt vilka extraordinära åtgärder vi är villiga att sätta in för att sjösätta det här. /A

tisdag 24 januari 2012

Dag 43: Skrev utvidgas

Vad har vi fått för respons på vårt synopsis som skickades iväg till tv-produktionsbolagen för ett par veckor sen, undrar ni? Jo, en producent från ett av de stora bolagen visade direkt hur oerhört skicklig han är på sitt jobb genom att med vändande mejl konstatera att vår idé "har potential, helt klart" och ville gärna veta mer. Det fick han.

Dessutom fick Simon den eminenta idén häromdagen att vi inte ska begränsa oss till tv-branschen så efter att ha ändrat ett par meningar i vårt synopsis skickade vi igår iväg det till landets filmbolag. Som vanligt skjuter vi brett och ger i stort sett alla chansen att på framtida sociala tillställningar med stolthetens klump i halsen få vara den som kan säga "Det var jag som upptäckte Skrev. Manusförfattarnas Jagger & Richards. Ja, jag såg direkt att de här killarna var något alldeles extra". Vi hoppade inte ens över bolaget som på sin sajt skryter vitt och brett om att de ligger bakom både Göta kanal 2 och 3. Även om just det är något jag själv skulle välja att hålla tyst om.

Anyhoo. Ett filmbolag hörde av sig omedelbart och ville också gärna veta mer. Det ska de få. Vi är absolut inte omöjliga.

För er som inte har trillat baklänges av med-upphetsning redan kan jag berätta att när ett produktionsbolag i den här världen inte bara behagar att noggrant studera frukten av dina vedermödor utan dessutom vill ”veta mer” så känns det som att du redan där tillhör en utvald skara på cirka en tiondels promille av Sveriges alla hoppfulla manusförfattare.

Jag är medveten om att vi fortfarande har en lång väg att vandra innan vi eventuellt kommer i mål, men än så länge känns det väldigt bra. Nu hoppas vi på nästa steg./A

onsdag 11 januari 2012

Dag 42: Synopsis-symptom


Just nu lider SKREV av följande symptom:

Bultande hjärta och hastig puls
Svettning

Darrning
Känsla av att tappa andan
Kvävningskänsla
Smärta och obehag i bröstet
Illamående och obehag i magen (mest jag, men även Anders har ett anslag)
Svindel, ostadighetskänslor och matthet
Rädsla att mista kontrollen (Anders) och bli tokig (jag)
Domningar och stickningar
Frossa (jag) och värmevallningar (Anders)

Ja, det stämmer. Vi har panikångest. Synopsis är skickat. Jag säger det igen: synopsis är skickat. Tärningen är kastad. Bollen är i rullning. Vinet är på upphällningen. Det finns ingen återvändo. Epistula non erubescit. /S

lördag 7 januari 2012

Dag 41: Bengt


Vem har sagt att statistik inte kan vara underhållande? Jag blev i alla fall väldigt förtjust när jag upptäckte sökorden "hej jag heter bengt. jag jobbar med porr" i SKREV:s bloggstatistik. Sex personer har sökt på detta och hamnat hos oss. Eller så är det en och samma person, det är väl det troligaste. Bengt själv, kanske.

Ensam i sin lilla svettiga skrubb bland kladdiga Dennis Hot Dogs-paket, fläckiga inkassobesked och tomma ölburkar sitter Bengt med naken underkropp och söker på sitt eget namn. Frenetisk knappar han på det flottiga tangentbordet. Han avbryter plötsligt hamrandet, nickar och hummar för sig själv, tar fram en liggare och noterar mycket noga vad han har hittat. Fyller i kolumner. Numrerar. Alltid med tryckbokstäver och alltid med blyerts och ibland när han är arg så hårt att pennan går av.

Bengt har en hel bokhylla full med dessa liggare. Ibland, på natten, tar han fram en lunta och bläddrar i den, sedan sätter han nöjt tillbaka den i hyllan. Han är som en kärleksfull far som säger godnatt till sina älskade barn. Bengt låter handen löpa längs hyllraderna, han smeker ryggarna ömsint. Sedan stoppar han plötsligt fingrarna i munnen, han kan inte hindra sig själv längre, och suger njutningsfullt på dem. Länge och noggrant. Han är en mycket obehaglig människa, denne Bengt. /S