fredag 9 mars 2012

Dag 48: Tvätta genast bort de där dumheterna


Ibland när ett olydigt barn har sagt något dumt så tvättar man ju barnets mun med tvål. Det är sedan gammalt. Det vet alla moderna föräldrar. "Det är för ditt eget bästa", mumlar man och kör in tvålen. "Du tror det inte nu, men du kommer att tacka mig när du blir stor".

På samma sätt är det efter våra manussittningar med Skrev. Vi skriver så mycket dumheter att det går knappast en dag utan att jag får ge tangentbordet en rejäl omgång i duschen.

Jag skrubbar det som om det inte fanns någon morgondag. /S

torsdag 8 mars 2012

Dag 538: Är detta det stora genombrottet?

Idag har vi i Skrev kommit på en helt fenomenal idé till tv-serie. Helt fenomenal, säger jag. Så enkelt är det. Jag vet att vi alltid brukar hylla oss själva i det här forumet, det är vad det här forumet till stora delar är till för, men den här idén är faktiskt inget annat än mirakulös.

Jag kom just på en sak, det finns nog ingen som älskar att använda adjektiv så mycket som jag i mina texter. Jaja, skitsamma, den nya idén var det jag pratade om. Tyvärr kan jag inte avslöja så mycket om den förutom att den involverar en av Sveriges mest prominenta familjer, och att den bara blir mer genialisk ju mer jag tänker på den.

Jo förresten. En sak till kan jag avslöja, den är förmodligen närmast omöjlig att förverkliga. Men det är inget som hindrar Skrev, vi skrattar utmaningen rakt i ansiktet.

Det här kan vara projektet som äntligen gör oss legendariska./A

söndag 4 mars 2012

Dag 56: Skrev blir smutsiga sitcom-horor

För att man inte ska vara helt lost i sina manuskskrivarvedermödor så ställde Skrev en mycket intrikat fråga till ett par produktionsbolag. Konfronterade dem, helt enkelt. Varken mer eller mindre. Man vill ju gärna veta exakt vad det är de söker. Frågan löd: ”Exakt vad är det ni söker?”

Svaret blev att de gärna vill ha en ”bred sitcom” som väl ska tilltala mer eller mindre alla i hela världen. Fredagsmys, igenkänning och allt detta.

Givetvis skrider Skrev till verket och antar utmaningen. Ajöss, svärta och ångest. Hej, sköna garv och catchphrases!

Vi är stolta över att inte ens kunna stava till inntegretet. /A