torsdag 12 april 2012

Dag 1033: "Vad skulle JAG göra?"Begreppet "geni" slängs omkring hursomhelst nuförtiden och har devalverats fullständigt, förmodligen har både Måns Zelmerlöw och Måns Möller i något sammanhang utpekats som genier, men när det gäller Larry David tycker jag att det i viss mån kan vara befogat. Det här klippet (i klippet) visar att han faktiskt ÄR sin tv-figur Larry David i Curb your enthusiasm även privat, och även George i Seinfeld som är baserad på honom. Jag VET att det har gjorts triljoner humorserier baserade på "personligheter", som Two and a half men och Everybody loves Raymond och Louie och whathaveyou och att tv sen flera år svämmar över av kändisar som spelar mer eller mindre skruvade versioner av sig själva, men det skiter jag i just nu för klippet de diskuterar i det här klippet är taget från VERKLIGHETEN.
Om man går i manustankar måste det underlätta oerhört att vara så ”quirky” ("I'm not a good swiper!") att man kan basera stora delar av två helt lysande tv-serier på sig själv, och dessutom vara så självupptagen att man räknar med att resten av jordens befolkning förmodligen också vill ta del av detta fantastiska som är jag. Larry David är en av en handfull personer som har blivit miljardär på just de egenskaperna.

Jag vet inte hur många som skulle vilja se en tv-serie baserad på min personlighet, men det kanske är Jante som håller mig tillbaka. "Vad skulle JAG göra?" kanske är en fråga jag borde ställa mig oftare i skapelseprocessen.
 
En annan sak: om det nånsin ska göras en version av Simpsons med riktiga människor i rollerna är Larry David helt gjuten som Mr Burns. En nackdel är dock att han egentligen är en ganska usel skådis.

Ytterligare en annan sak: David Letterman fyller 65 år idag. Grattis, Dave!

Samtidigt på radion: det pratas om män som onanerar med dammsugaren. Tänk på det, överallt därute i VERKLIGHETEN går det omkring män som ägnar en icke obetydlig del av sin tid åt att fundera på var de kan stoppa in sitt könsorgan härnäst. Skitsamma om det är en människa eller inte, bara det finns ett hål. (Inte en originell spaning det heller, jag vet, men på något sätt ändå intressant. Som en rejäl örfil.) /A