tisdag 24 januari 2012

Dag 43: Skrev utvidgas

Vad har vi fått för respons på vårt synopsis som skickades iväg till tv-produktionsbolagen för ett par veckor sen, undrar ni? Jo, en producent från ett av de stora bolagen visade direkt hur oerhört skicklig han är på sitt jobb genom att med vändande mejl konstatera att vår idé "har potential, helt klart" och ville gärna veta mer. Det fick han.

Dessutom fick Simon den eminenta idén häromdagen att vi inte ska begränsa oss till tv-branschen så efter att ha ändrat ett par meningar i vårt synopsis skickade vi igår iväg det till landets filmbolag. Som vanligt skjuter vi brett och ger i stort sett alla chansen att på framtida sociala tillställningar med stolthetens klump i halsen få vara den som kan säga "Det var jag som upptäckte Skrev. Manusförfattarnas Jagger & Richards. Ja, jag såg direkt att de här killarna var något alldeles extra". Vi hoppade inte ens över bolaget som på sin sajt skryter vitt och brett om att de ligger bakom både Göta kanal 2 och 3. Även om just det är något jag själv skulle välja att hålla tyst om.

Anyhoo. Ett filmbolag hörde av sig omedelbart och ville också gärna veta mer. Det ska de få. Vi är absolut inte omöjliga.

För er som inte har trillat baklänges av med-upphetsning redan kan jag berätta att när ett produktionsbolag i den här världen inte bara behagar att noggrant studera frukten av dina vedermödor utan dessutom vill ”veta mer” så känns det som att du redan där tillhör en utvald skara på cirka en tiondels promille av Sveriges alla hoppfulla manusförfattare.

Jag är medveten om att vi fortfarande har en lång väg att vandra innan vi eventuellt kommer i mål, men än så länge känns det väldigt bra. Nu hoppas vi på nästa steg./A

Inga kommentarer: